وزیر نفت گفت: ۲.۷ میلیارد دلار در پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی سرمایهگذاری شده است که این مقدار هزینه براساس برآوردهای کارشناسان در کمتر از یکسال با تولید محصولات بازخواهد گشت.
وزیر نفت با بیان اینکه چهار پروژه پتروشیمی امروز در استان بوشهر به بهرهبرداری رسید، گفت: مجتمع پتروشیمی پارس گلایکول، یک واحد نیروگاهی، واحد دوم ASU۲ پتروشیمی دماوند و ۹ مخزن مربوط به فاز دوم مخازن سبز پتروشیمی عسلویه امروز افتتاح شدند که ارزش این طرحها نزدیک به ۳.۵ میلیارد دلار است که از قبل این پروژهها سوددهی و تأمین امنیت انرژی کشور تأمین میشود....
وزیر نفت با بیان اینکه امروز ۲۱ مجتمع پتروشیمی فعال در منطقه ویژه پارس داریم، تأکید کرد: خوراک همه مجتمعهای پتروشیمی از میدان مشترک گازی پارس جنوبی تأمین میشود و سالانه نزدیک به ۳۹ میلیون تن محصول پتروشیمی از خوراک تامین شده از میدان پارس جنوبی در کشور تولید میشود.
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: توسعه متوازن و تکمیل زنجیره ارزش یکی از راهبردهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی است و در این مسیرکاهش خام فروشی، افزایش ظرفیت تولید و نیز تولید محصولات متنوع مورد توجه قرار دارد.
وزیر نفت از تشکیل کارگروههای مشترک بین دیوان محاسبات کل کشور و وزارت نفت خبر داد و گفت: در هفتههای آینده نشستهای این کارگروهها با حضور نمایندگان و مدیران شرکتهای اصلی دو مجموعه با هدف رفع موانع و مشکلات موجود در پروژههای جاری صنعت نفت برگزار میشود.
وزیر نفت گفت: این صنعت پارسال ۱۴ میلیارد دلار به سامانه نیما تزریق کرد و امسال تا به امروز نیز ۱۴ میلیارد دلار دیگر به این سامانه تزریق کرده است، البته به پشتوانه صنعت پتروشیمی بانک مرکزی تازگی سامانه مبادله ارزی خود را راه اندازی کرده است.
در اولین همایش تخصصی کاتالیست صنعت نفت در صنایع ملی پتروشیمی، مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از سیدغلامحسن گرشاسبی در راستای آزمایش موفقیتآمیز کاتالیست داخلی Saz۲۰۱ در واحد پلی اتیلن سنگین پتروشیمی ایلام تقدیر کرد.
معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، اظهار کرد: باید درهای صنعت نفت را به روی جامعه علمی کشور به ویژه اقشار دانش آموزی و معلمان باز کنیم تا ضمن آشنایی با این صنعت، روایتگر دستاوردهای صنعت برای نسلهای آینده باشند.
بر اساس آمارهای بانک جهانی، ایران تا سال ۲۰۱۸ سومین کشور بعد از روسیه و عراق در میان تولیدکنندگان گازهای همراه نفت بوده، با این حال گفته میشود میزان مشعلسوزی در کشورمان از ۱۷ میلیارد مترمکعب در سال ۲۰۱۸ به ۱۳.۷۸ میلیارد مترمکعب در سال ۲۰۱۹ رسیده، این یعنی حدود روزانه ۳۸ میلیون مترمکعب گاز در حال سوختن است.
صنعت نفت ایران پس از گذر از فزاز و نشیبهای متعدد در سالهای گذشته اکنون به شرایط نسبتا مطلوبی دست یافته تا جایی که طبق گفتههای وزیر نفت فروش نفت سبک ایران بیشتر از تولید است و آنطور که کارشناسان میگویند میتوان به آینده این صنعت امیدوار بود.
وزیر نفت با اشاره به اینکه ایران هماکنون جزو ۶ کشور دارای دانشفنی تولید ککاسفنجی در دنیا شده است، گفت: استان هرمزگان قطب پالایشی فرآوردههای نفتی کشور است که با احداث پالایشگاه شهید قاسم سلیمانی و مروارید مکران ظرفیت پالایشی این استان به یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه خواهد رسید.
وزیر نفت از بهرهبرداری و آغاز عملیات اجرایی نزدیک به ۳ میلیارد دلار طرح نفتی خبر داد و گفت: اجرای طرح ارتقای کیفیت فرآوردههای سنگین پالایشگاه نفت بندرعباس افزونبر جلوگیری از خروج ارز، ایران را در تولید این محصول کلیدی خودکفا میکند.
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری گفت: بحثهای مهم و روز صنعت نفت همچون صادرات نفت خام، تولید الانجی و فعالیتهای حمایتی وزارت نفت در زمینه محصولات ساخت بار اول از جمله مواردی بود که مقام معظم رهبری بر آنها تأکید داشتند. ایشان فعالیتهای وزارت نفت در زمینه ساخت بار اول محصولات راهبردی را کاری مهم قلمداد کردند و دیدگاههایشان را در زمینههای ...